Martin Appel – frilansjournalist

Martin Appel – frilansjournalist

Martin Appel är frilansjournalist, men arbetar även som konsumentredaktör på PC för Alla (Sveriges största it-tidning), nyhetsbyrån TT och Lärarförbundets tidning Origo. Martin är också en av författarna bakom Precis och Hallonbåt, som Sanoma Pros läromaterial i svenska för gymnasiet respektive grundskolan. Martin har jobbat som journalist sedan 1992. I sin roll som PC för Alla-redaktör sitter Martin ibland i tv-soffan och kommenterar aktuella it-händelser. Han är också återkommande expert i radioprogrammet P4 Extra med Lotta Bromé. Han har tidigare arbetat som nyhetsjournalist på Ålands Radio och Ålandstidningen. Dessutom har han skrivit guideboken 3 dagar i Helsingfors.

Ämnet på Martin Appels lektioner:

NÄTET GÖR SVENSKAN ROLIGARE
Sveriges tv-kanaler har de häftigaste ungdomsprogrammen, svensk radio spelar den senaste musiken, svenska tidskrifter skriver om de coolaste datorspelen och svenska bloggare vet allt om mode och trender. Allt detta är tillgängligt även för finska ungdomar.

Martin guidar till de bästa svenska medierna på nätet och visar olika exempel på dem. Martin berättar om de olika alternativen  på ett roligt sätt med glimten i ögat. Han använder ett klart och tydligt språk och ser till att alla eleverna i gruppen hänger med. Tanken är att inspirera eleverna till att använda sina kunskaper i svenska även utanför skolan. Se Martins lista på roliga sajter och webbsidor.

Årskurs: Gymnasium (rekommendabelt). Programmet kan även anpassas enligt önskemål. Läraren kommer då överens med Martin om upplägget i god tid innan besöket.
Tid: 45-75 min
Lokal: ett klassrum med dator, projektor, högtalare och filmduk
Gruppstorlek: enligt önskemål (20-30 elever/grupp eller en storsamling)

Turnétider hösten 2017:
v. 45 (7.-10.11.) Björneborg med omnejd

BOKA DITT BESÖK HÄR!

Tags: