Månadens nordiska film Kuopio: Bergman 100: Höstsonaten

Månadens nordiska film Kuopio: Bergman 100: Höstsonaten

Vi firar Ingmar Bergmans (1918-2018) hundraårsminne i år i BERGMAN 100 – jubileumsårets tecken.  Höstsonaten ser vi nn intensiv återförening av mor och döttrar.Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand.  

Bergman 100: Höstsonaten

Ingmar Bergman, Sverige/Tyskland/Frankrike (1978), 93 min, F12
Språk: svenska, textad till finska

3.4.2018 kl. 13:00 på Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio

En intensiv återförening av mor och döttrar. Den självcentrerade modern har inte sett sina döttrar på flera år. I huvudrollerna ser vi Ingrid Bergman som mor och Liv Ullman, som den ena dotter. Detta blev Ingrid Bergmans sista filmroll.

Vi firar Ingmar Bergmans (1918-2018) hundraårsminne i år i BERGMAN 100 – jubileumsårets tecken. Ett flertal av Bergmans filmer kommer att visas i serien Månadens nordiska films program under hela året. Ingående information om dessa filmer och om hela Ingmar Bergmans livsverk finns både på svenska och engelska på Stiftelsen Ingmar Bergmans hemsida, www.ingmarbergman.se
För evenemang och information i Finland. www.hanaholmen.fi/bergman

Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand. Anmäl dig till: saija.nissinen@kuopio.fi

Plats: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio
Biljetter: 5 € vid dörren
Tilläggsinfo: www.isakry.fi, www.kuvakukko.kuopio.fi