03 Jan 2017

Erkki Kuronen- Radioprogramledare och grafisk formgivare

Erkki Kuronen

Radioprogramledare och grafisk formgivare.

Erkki Kuronen är en grafisk formgivare från Göteborg. Han är född i Villmanstrand, men flyttade som femåring med sin familj till Göteborgsförorten Bergsjön där han växte upp. Vid sidan av designandet är Erkki även illustratör och skribent, bland annat för den tvåspråkiga kulturtidskriften Sheriffi. Erkkis huvudsyssla är radioprogramledare för programmet Popula som sänds i Sveriges Radio P4. Han har även andra programledaruppdrag och har bl.a. fungerat som konferencier under svenskt statsbesök i Villmanstrand i mars 2015.

Erkki föreläser om samhällsfrågor och vetenskapliga upptäckter till populärkulturella fenomen! Han bjuder på en lektion som på ett underhållande och uppsluppet vis sammanför alla delar av hans egna intresseområden med hjälp av ett digert bild- och ljudmaterial. Geografiska och historiska småfakta om Sverige blandas med Pippi Långstrump, Blondinbella, Pewdiepie och Swedish House Mafia. Självklart tar vi även en titt på diverse svenska varumärken och reklamkampanjer. Erkki har även kört ett lite mer faktabaserat program för lärare och vid behov anpassar han sig enligt era önskemål.

Gruppstorlek: enligt önskemål (20-30 elever/grupp eller en storsamling).

Utrymme och tidsåtgång: ett klassrum/ett auditorium med dator, videoprojektor och filmduk (1 lektion kan vara mellan 45-60 minuter)

Årskurs: Erkki anpassar programmet och språket enligt önskemål/ålder.

Turnétider våren 2017:
v. 9 (27.2.-3.3.2017) Rovaniemi med omnejd