28 Oct 2015

Gåvoprenumeration av LL-Bladet för elever på andra stadiets årskurs 1

Gratisprenumerationen av LL-Bladet var så populärt att kvoten för prenumerationerna är tyvärr redan full. 

Men vi kan tipsa dig om att du kan läsa en stor del av LL-Bladets artiklar på nätet. Adressen är www.ll-bladet.fi. / 24.11.2015

Svenska nu erbjuder de finskspråkiga gymnasisterna och yrkesutbildningens eleverna i årskurs 1 en gratis prenumeration av LL-Bladet. Det här är en fin möjlighet för alla som är intresserade av att läsa nyheter på lättläst svenska. Gåvoprenumerationen gäller året 2016 (23 nummer). Första tidningen utkommer 20.1.2016.

LL-Bladet är en lättläst nyhets- och aktualitetstidning. Tidningen innehåller inrikes-, utrikes- och sportnyheter. Där finns också artiklar om kultur och underhållning. I varje nummer av tidningen finns en längre intervju med en intressant person.

Att läsa LL-Bladet är ett enkelt sätt att träna sin svenska och samtidigt få aktuell information.

Om du vill prenumerera på LL-Bladet skicka din beställning till lehtitilaukset@kvl.fi.
Ange referens ”Svenska nu”. Uppgifterna som behövs är förnamn, efternamn, gatuadress, postnummer, ort och e-postadress.
OBS! Det är önskvärt att eleven själv skickar in sin prenumeration men läraren kan också sammanställa en lista över de elever som vill prenumerera på tidningen och skicka listan med elevernas tillåtelse.

Vi behöver uppgifterna senast 15.12.2015 för att gåvoprenumerationerna ska börja inom utsatt tid. Det finns ett begränsat antal gåvoprenumerationer så det gäller att vara snabb.

Vid frågor vänligen kontakta Maria Österlund på LL-Bladet (maria.osterlund@fduv.fi).

Informationsbrevet som pdf.