16 Sep 2015

Naturfotograf Kirsi MacKenzie

Hanko Foto Festival 2Kirsi MacKenzie är språklärare vid Humanistiska yrkeshögskolan och naturfotograf.

I sitt arbete som språklärare jobbar Kirsi med att väcka sina elevers intresse för språk men på fritiden intresserar hon sig för former i naturen. Kirsi hittade naturfotografin av en slump på en resa till Galapagos-öarna 2011. Där träffade hon fotografen Andy Horner och hörde om en utbildning som förbereder för specialyrkesexamen för fotografer med inriktningen naturfotografi vid Axxell. Kirsi började utbildningen samma år egentligen från noll.  Kirsi bestämde sig genast att specialisera sig på nordiska landskap och hennes slutarbete var en utställning som har visats i flera ställen i Finland och också i Teheran, Iran.

Under skolbesöken har man möjlighet att se en bredare sammansättning av Kirsis bilder i form av en bildpresentation och delta i en praktisk workshop.

  1. Bildvisning (ca 60 minuter):  Kirsi berättar om sitt fotograferande och alla sina resor och ger tips på hur man kan tänka för att komponera en bra bild.
  2. Bildvisning och workshop (ca 120 minuter): Kirsi håller också en praktisk workshop om hur man använder former och linjer för att skapa intressanta och tredimensionella bilder. Man behöver inte ha en systemkamera, man klarar sig också med en mobiltelefonkamera.

Gruppstorlek: enligt önskemål
Utrymme: ett klassrum med dator, videoprojektor och filmduk

Turnétidtabell hösten 2016:
v.44
 Kuopio

BOKA HÄR!

OBS! Svenska nu har producerat även ett digitalt läromaterial och en flyttbar utställning som presenterar Kirsi MacKenzies nordiska naturfotografier. Läromaterialet är tillgängligt på nätet och utställningen kan beställas till skolan under hela läsåret. Läs mera.