Nyheter arkiv

Svenska nu har valt att pröva ett nytt redskap inom de sociala medierna för att bättre nå ut till sina intressegrupper. Svenska nu kommer under hösten 2017 att ta i bruk WhatsApp för att skicka ut nyhetsbrev och information. Vill du ta del av dem?...

Nu öppnar vi Boka-sidan för våren! Nu är det möjligt att beställa ett besök till skolan för vårterminen 2018! Om du är intresserad av ett besök till er skola, BOKA här! Det finns ett begränsat antal platser, så det lönar sig att vara snabb. OBS! Vi prioriterar skolor som kan erbjuda...

15-årige Wojtek har tillsammans med sina föräldrar kommit från Polen till Sverige för att jobba som jordgubbsplockare. Månadens nordiska film på Hanaholmen har en egen kvot för skolgrupper. Boka biljetter här för din klass. 
Regeringens försök gällande det andra inhemska språket har väckt en nationell debatt om svenska språkets ställning i Finland. Vilken inverkan har det på lång sikt – kulturellt, ekonomiskt och för tvåspråkigheten – att svenska språkets ställning naggas i kanterna?
Borg är en film om den svenska ikonen Björn Borgs resa från Södertälje till världseliten i en tid då allt var möjligt. Månadens nordiska film på Hanaholmen har en egen kvot för skolgrupper. Boka biljetter här för din klass.