19 Dec 2013

Svenska nu erbjuder pjäsen Sommarboken av Tove Jansson på Esbo stadsteater 18.3-19.3.2014.

teaterÅr 2014 firas 100-årsjubileet av Tove Janssons födelse

Tove Jansson skriver i Sommarboken om den lilla sommarön där två kvinnor möts över avståndet av år. Farmor och lilla Sophia. Vänskapen över generationsklyftan är lika stark som vår längtan efter en sommardag långt ute i skärgården. Teater Levens uppsättning av Sommarboken är en monolog där Helena Klarén spelar både farmor och barnet Sophia, och samtidigt berättaren i historien; den vuxna Sophia, en kvinna mellan barndom och ålderdom.

Espoon teatteri

Spelas i Louhisalen:
tisdag 18.3.2014 kl. 10
onsdag 19.3.2014 kl. 10

Besöket är ett samarbete med Svenska nu och Esbo stadsteater och är gratis för finskspråkiga elever i sällskap med svensklärare. Vi förutsätter att de grupper/elever som erbjuds se föreställningen läser Sommarboken av Tove Jansson innan pjäsen, eller på annat sätt bekantar sig med Tove Janssons liv och verk som konstnär och författare. Det är viktigt att man känner till bokens handling och har gått igenom tematiken antingen på svenska eller finska.

Riktar sig i första hand till gymnasiet.

Bokningarna riktas direkt till Teatern och tas emot av: Ilana Sella [Ilana.Sella@espoonteatteri.fi]
Använd referens Svenska nu vid bokningen.

Teater Leven är en norsk-svensk fri teatergrupp som har adress i Lillehammer i Norge. Gruppen har producerat en föreställning som är baserad på ”Sommarboken” av Tove Jansson och spelas på svenska. Föreställningen hade premiär 2008 och spelats därefter på teater- och litteraturfestivaler, bibliotek och privata tillställningar och har fått väldigt fina recensioner.