Pygméteatern: En häxas dagbok

Pygméteatern: En häxas dagbok

Pygméteatern från Sverige gör skolbesök för Svenska nu hösten 2016.

Målgrupp: Högstadie och gymnasie

EN HÄXAS DAGBOK
väldigt fritt efter sagan om Hans och Greta…

Hur var det nu egentligen med den där sagan om Hans och Greta? Vi har alla hört om de två barnen som blir utsatta i skogen och kommer till den förfärliga häxans hus. Och eftersom häxan är en häxa, så är hon ju det ondskefullaste man kan tänka sig. Hennes enda tanke när hon möter två små barn är att de ska hamna på matbordet, kokta eller stekta! Så har vi hört…

Men hur är det egentligen med den här häxan? Vem är hon? Vem har pekat ut henne som häxa? Finns häxor? En sen kväll på det lilla biblioteket berättar bibliotekarien en helt annan saga om Hans och Greta. Nu är det ”häxans” version vi får höra. Det blir en hisnande saga om rädsla och vidskepelse, men också om kärlek vänskap och mod.

En häxas dagbok utgör ett utmärkt underlag för diskussioner om kring utanförskap, främlingsfientlighet och tolerans. Förhandsmaterial för att bearbeta föreställningen ingår.

Föreställningen är på svenska

Manus, regi, dockor: Sten Wallin
Medverkande: Åse Nelson, Michael Koitzsch
Längd: 45 minuter

Turnetider hösten 2016:
v.43 i huvudstadsregionen Fullbokad!
v.43 i Åboland Fullbokad!