Nordiska landskap

Nordiska landskap

Nordiska landskap – vattenfall, glaciärer, vita isblock, böljande vågor, is och snö

Lofoten, Norge  Jökusárlón Island  Diskobukten Grönland

”Nordiska landskap” är ett digitalt läromaterial och en utställning som presenterar nordiska områden med vatten som tema. Fotografen bakom bilderna är svensklärare och naturfotograf Kirsi MacKenzie som gör också skolbesök.

Läromaterialet

Läromaterialet består av text- och ljudmaterial: uppgifter i text- och hörförståelse, diskussionsövningar, interaktiva ordspel, frågesport, Instagram-uppgifter, informationssökning… m.m. Ni kan välja antingen en avancerad eller en lättläst version. Ni hittar utställningen här.>>

Utställningen

Den flyttbara utställningen kan beställas till skolan eller till biblioteket på svenskanu.fi/boka. Klicka så får du en miniatyr av utställningen. Genom att skanna QR-koderna i utställningen kommer man till läromaterialet, men materialet är tillgängligt även utan utställningen.

Utlåningen är gratis (transportkostnader ingår). Lånetiden är två veckor eller enligt överenskommelse. Utställningen får ej lämnas utan bevakning. Utställningen består av en duk i storlek 6 m x 1,5 m som kan hängas på väggen antingen genom att spika genom hålen som finns i duken eller med buntband (kommer med utställningen).

Skolbesök

Under skolbesöken har man möjlighet att se en bredare sammansättning av Kirsis bilder i form av en bildpresentation och delta i en praktisk workshop.

Porkala udd, Finland