Ett framgångsrikt Finland talar också svenska

Ett framgångsrikt Finland talar också svenska

Nätverket Svenska nu och Kansalliskielet rf ordnar det tvåspråkiga seminariumet ”Ett framgångsrikt Finland talar också svenska” 14.11.2016 kl. 09.00-11.00 vid Haaga-Helia -yrkeshögskolan (mötesrum 8202), Bangårdsgatan 13 Helsingfors. Morgonkaffe servering med början kl. 08.30.

Vi hoppas att det högklassiga programmet med våra eminenta talare öppnar för nya synvinklar och kontakter.

De Grönas ordförande, riksdagsledamot Ville Niinistö inleder först om hur svenskundervisningen borde utvecklas och anförandet kommenteras av viceordförande för riksdagens kulturutskott, riksdagsledamot Sanna Lauslahti (Kok) och Kajana stads bildningsdirektör Mikko Saari.

STTK:s ordförande Antti Palola för över diskussionen på arbetslivet med sitt anförande om språkkunskapernas betydelse på arbetsmarknaden.

Seminariet avslutas med en debatt om temat ”Språkkunskaper och hjärtats bildning” mellan tidigare fotbollsspelaren Christina Forsell och författare Juha Itkonen. Denna debatt modereras av idrottsjournalist Kaj Kunnas.

Vi har reserverat tid för frågor och diskussion och vi hoppas på ett aktivt deltagande från publiken.

Anmälan sker här: https://www.lyyti.in/MenestyvaSuomi

Ladda ner programmet här>>>

Mera information:

Mikael Hiltunen Programkoordinator +358-(0)40 620 6006 Mikael.Hiltunen@hanaholmen.fi