Serieteckning med Petra Bergström

Serieteckning med Petra Bergström

peppesbild

Serieteckning med Petra Bergström är en fartfylld workshop med flera snabba och roliga teckningsövningar där bildkonst och svenska språket möts i en ämnesövergripande helhet. Workshoppen lämpar sig för elever på olika kunskapsnivåer i svenska. Petra justerar sitt språk enligt gruppens nivå och ser till att alla hänger med.

Eleverna får tips på saker som det lönar sig att tänka på då man ritar serier, så som ansiktsuttryck, bildutsnitt, bildens form, rörelse, rytm och pratbubblor. Under workshoppen ritar vi även kortare uppgifter, som en serie på 5-7 bilder. Eleverna får med sig hem ett häfte som innehåller tipsen vi gått igenom och teckningsövningar.

Petra Bergström är en behörig bildkonstlärare som har jobbat med serieteckning och bildkonstundervisning i flera år med barn och unga i alla åldrar. OBS! Det här programmet är främst avsett för eleverna i åk 6!

Årskurs: 6
Tid: 45-60 min
Lokal: vanligt klassrum
Gruppstorlek: max 30 elever

Turnétider hösten 2017:
enligt önskemål  i huvudstadsregionen (ej tisdagseftermiddagar)

BOKA DITT BESÖK HÄR!