Litteratur i undervisningen -fortbildning på Hanaholmen 9.11.2017

Litteratur i undervisningen -fortbildning på Hanaholmen 9.11.2017

Tid: torsdag den 9 november 2017 kl 12-17
Plats:
Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, Hanaholmsstranden 5, 02100 Esbo

Hur gör man för att få elever i en klass intresserade av att läsa?

”Man vet inte vad man tycker om en bok förrän man pratat om den!”

Jenny Edvardsson tar avstamp i forskning och teori och visar hur en inkluderande läsundervisning kan byggas upp. Hon delar med sig av konkreta undervisningstips men också modeller för litteraturläsning. I fokus kommer den skönlitterära läsningen att vara men även läsning av faktatexter och digitala texter kommer att beröras. Föreläsningen varvas med workshop.

Fortbildningen är gratis, men förutsätter en förhandsanmälan.

Anmäl dig genom denna länk senast den 1.11.2017. Välkommen!

Vid frågor kontakta projektchef Tiinaliisa Granholm, tel. 045 120 7818, tiinaliisa.granholm@hanaholmen.fi,

Arrangörer: Svenska nu, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland

Om Jenny Edvardsson:
Jenny Edvardsson är legitimerad lärare i svenska och historia och arbetar som förstelärare i svenska, språkutveckling och digital teknik på Wendesgymnasiet i Kristianstad, Sverige. Hon har arbetat i skolans värld sedan slutet av 1990-talet. För sitt arbete med litteratur och läsning har hon prisats. I år tilldelades hon Svenska Akademiens svensklärarpris, 2015 tilldelades hon Amy-priset från Myndigheten för tillgängliga medier och samma år fick hon Guldäpplet. Jenny driver bloggen Jenny på Wendes, http://jennypawendes.blogspot.se/, där hon delar med sig av tips, idéer och material.