Månadens nordiska film Tammerfors: Dreams By The Sea

Dreymar við havið

Månadens nordiska film Tammerfors: Dreams By The Sea

Ester, 16 år, sitter uttråkad i söndagsskolan, som hennes föräldrar drar. Hon är född och uppvuxen på den lilla orten, där allt går i samma bana. Månadens nordiska film i Tammerfors på Art House Cinema Niagara. Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand.

Dreams By The Sea / Dreymar við havið

Sakaris Stórá, Färöarna/Danmark (2017), 78 min, F12
Språk: färiska, textad till engelska

22.3.2018 kl. 16:30 på Art House Cinema Niagara, Kehräsaari B-talo, Tammerfors

Ester, 16 år, sitter uttråkad i söndagsskolan, som hennes föräldrar drar. Hon är född och uppvuxen på den lilla orten, där allt går i samma bana. Då jämnåriga Ragna flyttar till orten, blir Ester fascinerad. Ragna är på många sätt så annorlunda. Hon bor med sin mamma och bror och flyttar ofta från ort till ort. Det blir dock snart tydligt att Ragna inte har det så lätt. Ragna längtar efter stabilitet, medan Ester söker äventyret. En hoppfull och behaglig film om flickornas framväxande vänskap och uppväxt med Färöarnas vackra landskap som kuliss.

Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand. Anmäl dig till: juha.elomaki@elokuvakeskus.fi

Plats: Art House Cinema Niagara, Kehräsaari, B-talo, Tammerfors
Biljetter: 6 €
Tilläggsinfo: www.elokuvakeskus.fi