Månadens nordiska film Joensuu: Jordgubbslandet

Månadens nordiska film Joensuu: Jordgubbslandet

15-årige Wojtek har tillsammans med sina föräldrar kommit från Polen till Sverige för att jobba som jordgubbsplockare. Månadens nordiska film i Joensuu på Elokuvateatterikeskus Tapio. Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand.  

Jordgubbslandet

Wictor Ericsson, Sverige, Polen (2017), 93 min, F12
Språk: polska, svenska, engelska, textad till svenska och finska

10.4.2018 kl. 16:30 på Elokuvateatterikeskus Tapio.

15-årige Wojtek har tillsammans med sina föräldrar kommit från Polen till Sverige för att jobba som jordgubbsplockare. På gården lär han känna bondens dotter, Anneli. Trots den påtagliga statusskillnaden som råder mellan plockarna och ortsborna, börjar de två träffas i smyg.

Filmen är en kärlekshistoria som fungerar som en realistisk, och därför också obehaglig, påminnelse om hur vi bemöter varandra och hur olika utgångslägen och framtidsutsikter vi kan ha. Filmen är en kritikersuccé både i Sverige och Finland och har jämförts med Roy Anderssons genombrottsfilm En kärlekshistoria.

Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand. Anmäl dig till: jarkko.kuittinen@gmail.com

Biljetter: 5 €, www.savonkinot.fi
Tilläggsinfo: www.pkey.fi