Månadens nordiska film Uleåborg: Sameblod

Månadens nordiska film Uleåborg: Sameblod

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Månadens nordiska film i Uleåborg på Studio. Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand.  

Sameblod

Amanda Kernell, Sverige (2017), 110 min, F12
Språk: svenska, nordsamiska, textad till finska

6.2.2018 kl. 17:00 på Studio, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Uleåborg

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde. Filmen har blivit en enorm succé!

Visningarna är gratis för skolgrupper som anmäler sig på förhand. Anmäl dig till: sauli.pesonen@oufilmcenter.fi

Plats: Studio, Hallituskatu 7, Uleåborg
Biljetter: 5 €
Tilläggsinfo: www.oulunelokuvakeskus.fi