Månadens nordiska film Torneå: Bergman 100: Viskningar och rop

Månadens nordiska film Torneå: Bergman 100: Viskningar och rop

Vi firar Ingmar Bergmans (1918-2018) hundraårsminne i år i BERGMAN 100 – jubileumsårets tecken. Viskningar och rop är ett kammarspel i rött om döende kvinna, hennes systrar och tjänarinnan  Fritt inträde!  

Bergman 100: Viskningar och rop

Ingmar Bergman, Sverige (1972), 92 min, F16,
Språk: svenska, textad till finska

12.4. kl. 17:00Aineen taidemuseo, Torikatu 2, Torneå

Händelserna utspelar sig i herrgårdsmiljö i slutet av 1800-talet. Agnes dödskamp skapar endast rädsla och förakt hos hennes systrar. Den suggestiva filmen tilldelades bl.a. Oscar för bästa foto. Enligt Bergman är detta hans enda film, som inte hade kunnat göras svartvit.

Vi firar Ingmar Bergmans (1918-2018) hundraårsminne i år i BERGMAN 100 – jubileumsårets tecken. Ett flertal av Bergmans filmer kommer att visas i serien Månadens nordiska films program under hela året. Ingående information om dessa filmer och om hela Ingmar Bergmans livsverk finns både på svenska och engelska på Stiftelsen Ingmar Bergmans hemsida, www.ingmarbergman.se
För evenemang och information i Finland. www.hanaholmen.fi/bergman

Fritt inträde!

Plats: Aineen taidemuseo, Torikatu 2, Torneå
Tilläggsinfo:www.walhalla.fi