Månadens nordiska film Vasa: Dreams By The Sea

Dreymar við havið

Månadens nordiska film Vasa: Dreams By The Sea

Ester, 16 år, sitter uttråkad i söndagsskolan, som hennes föräldrar drar. Hon är född och uppvuxen på den lilla orten, där allt går i samma bana. Månadens nordiska film i Vasa på Kino Ritz. Fritt inträde!

Dreams By The Sea / Dreymar við havið

Sakaris Stórá, Färöarna/Danmark (2017), 78 min, F12
Språk: färöiska, textad till engelska

15.3.2018 kl. 16:15 på Kino Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vasa

Ester, 16 år, sitter uttråkad i söndagsskolan, som hennes föräldrar drar. Hon är född och uppvuxen på den lilla orten, där allt går i samma bana. Då jämnåriga Ragna flyttar till orten, blir Ester fascinerad. Ragna är på många sätt så annorlunda. Hon bor med sin mamma och bror och flyttar ofta från ort till ort. Det blir dock snart tydligt att Ragna inte har det så lätt. Ragna längtar efter stabilitet, medan Ester söker äventyret. En hoppfull och behaglig film om flickornas framväxande vänskap och uppväxt med Färöarnas vackra landskap som kuliss.

Fritt inträde!

Plats: Kino Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vasa
www.kulturskafferiet.com/kino-ritz/
www.walhalla.fi