Månadens nordiska film Vasa: Bergman 100: Det sjunde inseglet

Månadens nordiska film Vasa: Bergman 100: Det sjunde inseglet

Vi firar Ingmar Bergmans (1918-2018) hundraårsminne i år i BERGMAN 100 – jubileumsårets tecken.  Det sjunde inseglet är en filmklassiker som handlar om en medeltida riddares resa genom ett pesthärjat landskap, och ett symboliskt schackparti mellan honom själv och Döden, som har kommit för att ta hans liv. Fritt inträde!

Bergman 100: Det sjunde inseglet

Ingmar Bergman, Sverige (1957), 96 min, F16
Språk: svenska, textad till engelska

13.5.2018 kl. 16:15 på Kino Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vasa

Under medeltidens pesthärjningar spelar den grubblande riddaren, Max von Sydow, schack med döden. Bergmans storverk betraktas som en av filmhistoriens viktigaste filmer.

Vi firar Ingmar Bergmans (1918-2018) hundraårsminne i år i BERGMAN 100 – jubileumsårets tecken. Ett flertal av Bergmans filmer kommer att visas i serien Månadens nordiska films program under hela året. Ingående information om dessa filmer och om hela Ingmar Bergmans livsverk finns både på svenska och engelska på Stiftelsen Ingmar Bergmans hemsida, www.ingmarbergman.se
För evenemang och information i Finland. www.hanaholmen.fi/bergman

Fritt inträde!

Plats: Kino Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vasa
www.kulturskafferiet.com/kino-ritz/
www.walhalla.fi