Månadens nordiska film Vasa: Jordgubbslandet

Månadens nordiska film Vasa: Jordgubbslandet

15-årige Wojtek har tillsammans med sina föräldrar kommit från Polen till Sverige för att jobba som jordgubbsplockare. Månadens nordiska film i Vasa på Kino Ritz. Fritt inträde!   

Jordgubbslandet

Wictor Ericsson, Sverige, Polen (2017), 93 min, F12
Språk: polska, svenska, engelska, textad till svenska och finska

22.2.2018 kl. 16:15 på Kino Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vasa

15-årige Wojtek har tillsammans med sina föräldrar kommit från Polen till Sverige för att jobba som jordgubbsplockare. På gården lär han känna bondens dotter, Anneli. Trots den påtagliga statusskillnaden som råder mellan plockarna och ortsborna, börjar de två träffas i smyg.

Filmen är en kärlekshistoria som fungerar som en realistisk, och därför också obehaglig, påminnelse om hur vi bemöter varandra och hur olika utgångslägen och framtidsutsikter vi kan ha. Filmen är en kritikersuccé både i Sverige och Finland och har jämförts med Roy Anderssons genombrottsfilm En kärlekshistoria.

Fritt inträde!

Kino Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vasa
www.kulturskafferiet.com/kino-ritz/
www.walhalla.fi