Kocka på svenska: Smoothie med Micke Björklund i Forssa med omnejd

Micke Bjorklund

Kocka på svenska: Smoothie med Micke Björklund i Forssa med omnejd

Micke berättar om olika slags sötningsmedel som man kan använda när man tillverkar smoothies. Dessutom berättar Micke lite om sin egen historia och ger roliga exempel på sitt liv när han var yngre. Micke blandar fakta med stora portioner humor när han leder sin smoothiekurs.

Efter introduktionen delar Micke eleverna i två lag som lekfullt ska tävla med varandra i att tillverka smoothies. Alla kursdeltagare får en liten receptbok med sig hem. Du kan även ladda ned recepthäftet här (PDF 3,7 MB). Alla råvaror ingår i kursen.

Michael Björklund kommer från Åland. Han är krögare på  Smakbyn på Åland och brinner för bra mat som ska vara enkel att göras på bra råvaror. Micke är en entusiastisk kock med erfarenhet både från svenska västkusten och fasta Finland. Årets kock har han vunnit i både Finland (1997) och i Sverige (2000).

Årskurs: lämplig för åk 7-9 och gymnasium
Tid: 45-60 min
Lokal: Det går bra att hålla kursen i ett vanligt klassrum.
Gruppstorlek: max 25 elever/grupp. Större grupper mot förfrågan.

Turnétider hösten 2018:
v. 50 (10-13.12.2018) Forssa med omnejd – FULLBOKAT