Hip hop-skola i Uleåborg

Hip hop-skola i Uleåborg

Hip hop-skola med Max Perkele

Hip hop-skolan genomförs av rapartist Tom Piha alias Max Perkele och producent Juuso Pikanen. Workshoppen utgår från folkbildningens pedagogik, dvs. eleverna lär av och med varandra i studiecirkelform. Inledningsvis förs ett samtal om vad en bra låttext är och vilka beståndsdelar artisterna själva tycker är viktiga.

Efter detta indelas gruppen i två stationer som dras av producent Juuso Pikanen och rapartist Tom Piha.  Ena gruppen får pröva på musikproduktion tillsammans med Juuso Pikanen och andra gruppen får öva låtskriveri med Tom Piha.

Tom Piha är en sverigefinsk hiphop- och grime-artist som gett ut fyra studioalbum som soloartist. Han debuterade år 2005 som Max Peezay med albumet ”Discokommittén” med singlarna ”Oavsett”, ”Kvasifilosof” och ”Tukholma”. Han arbetar som handläggare för studiecirklar i musik på Studiefrämjandet riksförbundet.

Mera information: https://soundcloud.com/maxperkele

Turnétiden våren 2018:
Torsdag 26.4 (förmiddag) & fredag 27.4 (hela dagen) i Uleåborg med omnejd

Årskurs: åk 7-9, gymnasium, yrkesskola
Tid: 60-90 min
Lokal: vanligt klassrum
Undervisningsgruppens storlek: helst högst 20 personer

BOKA: kontakta liisa.suomela@hanaholmen.fi
Ange årskurs, gruppens storlek och önskad tidpunkt.