Espoo Ciné: Krig

Krig

Espoo Ciné: Krig

Espoo Ciné filmfestivalens skolvisning av den svenska filmen Krig på Hanaholmen. Fritt inträde!

Krig

Goran Kapetanović, Sverige (2017), 80 min, F12
Språk: svenska, textad till finska
KULPS! -mielin määrin

7.5.2018 kl. 09:30 på Hanaholmen, Hanaholmsstranden 5, Esbo.

Den introverte Malte älskar strategispel och krigshistoria. På det nya bostadsområdet hamnar han mitt i en maktkamp, och plötsligt blir hans kunskaper efterfrågade. Kommer leken att gå för långt eller är det möjligt att stifta fred mellan motparterna?

Det är enkelt att hetsa till konflikter, men skulle det kanske vara en betydelsefullare om än mer utmanande uppgift att skapa fred? Den här frågan måste grannskapens nya pojke Malte brottas med när han råkar bli inblandad i gårdens gängkrig och blir rent av en heroisk figur på grund av sitt sinne för strategi. Filmen utformar sig till en finstämd studie av att använda makt och lösa en konflikt. Samtidigt funderar man på den grundläggande frågan om väsendet av det goda och onda samt på hur oenighet så småningom kan få vanliga människor att göra oförväntade lösningar. Maktspelet får oss att fundera och fungerar utmärkt som samtalsöppning till de akuta frågorna i världspolitiken.

Fritt inträde för skolgrupper! OBS Hanaholmens visningar är även gratis för skolor från Helsingfors, Vanda och Esbo. Välj ” koulut&päiväkodit (Espoo) 0 euroa” i bokningsblanketten även om skolan inte ligger i Esbo.

Anmälningar via Espoo Ciné på adressen:
www.juniorcine.fi/2018/fi/elokuvat/valtapeli