Espoo Ciné: Smultronstället

Smultronstället

Espoo Ciné: Smultronstället

Espoo Ciné filmfestivalens skolvisning av filmklassikern Smultronstället på Hanaholmen. Fritt inträde!

Smultronstället

Ingmar Bergman, Sverige (1957), 91 min, F12
Språk: svenska, textad till engelska
KULPS! -mielin määrin

7.5.2018 kl. 13:00 på Hanaholmen, Hanaholmsstranden 5, Esbo.

Smultronstället beskriver en emeritusprofessors resa till Lund. Filmens handling utspelar sig under en dag, men under resan ser man ett tvärsnitt genom hela den gamla mannens liv, dess smärtpunkter och sådana stunder som Borg själv skulle vilja glömma.

I år har det gått hundra år sedan Ingmar Bergman föddes. Espoo Ciné firar den store mästarens högtidsdag genom att visa Bergmans film Smultronstället som är en av mästarens mest beundrade klassiker. Till jubileumsårets ära erbjuds det även en visning av filmen i Junior Cinés program.

Filmen händer under en dag då emeritusprofessor i medicin Isak Borg reser till Lund för promotionen. Under resan ser man dock ett tvärsnitt genom hela den gamla mannens liv, dess smärtpunkter och sådana stunder som Borg själv skulle vilja glömma. Filmen är ett av de betydande verken i Bergmans produktion och med sin rikedom i teman och sin mångbottnade beskrivning söker den sin like.

Fritt inträde för skolgrupper! OBS Hanaholmens visningar är även gratis för skolor från Helsingfors, Vanda och Esbo. Välj ” koulut&päiväkodit (Espoo) 0 euroa” i bokningsblanketten även om skolan inte ligger i Esbo.

Anmälningar via Espoo Ciné på adressen:
www.juniorcine.fi/2018/fi/elokuvat/smultronstaellet