Espoo Ciné filmfestival 4-13.5.2018

Espoo Ciné filmfestival 4-13.5.2018

Svenska nu samarbetar även i år med Espoo Ciné filmfestivalen. Skolvisnigar på Hanaholmen 7.5.

Espoo Ciné filmfestivalen ordnas i år 4-13.5.2018. Hanaholmen förvandlas till filmfestival måndag 7.5. Kom och se film med dina elever till Hanaholmen, eller delta själv i Begman 100 kvällen!

Skolfilmvisningar:

09.30 Krig
Den introverte Malte älskar strategispel och krigshistoria. På det nya bostadsområdet hamnar han mitt i en maktkamp, och plötsligt blir hans kunskaper efterfrågade. Kommer leken att gå för långt eller är det möjligt att stifta fred mellan motparterna? Läs mer om filmen.
Filmvisningen är gratis för skolgrupper för Helsingfors, Esbo och Vanda. Välj ” koulut&päiväkodit (Espoo) 0 euroa” i bokningsblanketten även om skolan inte ligger i Esbo. Anmäl dina elever via filmfestivalen.

13.00 Smultronstället
I år har det gått hundra år sedan Ingmar Bergman föddes. Espoo Ciné firar den store mästarens högtidsdag genom att visa Bergmans film Smultronstället som är en av mästarens mest beundrade klassiker. Se denna filmklassiker med dina elever och utnyttja Svenska nus läromaterial för svenskundervisningen. Läs mer om filmen.
Filmvisningen är gratis för skolgrupper för Helsingfors, Esbo och Vanda. Välj ” koulut&päiväkodit (Espoo) 0 euroa” i bokningsblanketten även om skolan inte ligger i Esbo. Anmäl dina elever via filmfestivalen.

Filmprogram på Hanaholmen:

17.00 Månadens Bergman-filmsamtal

18:00 Månadens nordiska film: Minnet av Ingmar Bergman

 

 

Tags: