Bokstipendier till vårens studenter

Bokstipendier till vårens studenter

För att uppmärksamma Bergman 100-jubileumsåret vill Svenska nu dela ut Ingmar Bergmans Fanny & Alexander-pocketbok till vårens studenter som presterat bra i studentprovet i svenska (laudatur eller eximia cum laude i den långa eller medellånga lärokurser) eller som visat särskilt intresse för svenska språket.

Pocketboken är med specialskrivet förord av Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke åt unga som avslutar gymnasietiden, och därför riktas bokstipendier till de som tar studenten.

Böckerna delas ut i samband med Svensklärarföreningens 70-årsjubileumsseminarium 19.5.2018 på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland mellan kl. 9-10 (innan seminariet öppnas). Lärare som deltar i seminariet får hämta böcker till sina studerande/skolor.

Om du inte deltar i seminariet kan du beställa böcker till skolan via denna blankett. OBS! Det finns ett begränsat antal böcker som kan skickas (kvot på 250 ex.) så om du deltar i seminariet vänligen beställ inte böcker via blanketten.

Vid frågor kontakta programkoordinator Liisa Suomela, liisa.suomela@hanaholmen.fi.

År 2018 har gått 100 år sedan den legendariske svenska filmskaparen, enastående författaren och världsberömda teatermannen Ingmar Bergman föddes. Bergmanåret 2018 firas genom ett antal seminarier, filmvisningar och andra evenemang både i Sverige och i Finland. Hanaholmen fungerar som språkrör för Ingmar Bergmanjubiléet i Finland och samarbetar med Stiftelsen Ingmar Bergman i Stockholm.