Europeiska språkdagens seminarier på Hanaholmen

Europeiska språkdagens seminarier

Europeiska språkdagens seminarier på Hanaholmen

Europeiska språkdagens huvudevenemang i Finland arrangeras fredagen den 28 september 2018 på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland. På förmiddagen kl. 09:45-12:00 arrangeras ett svenskspråkigt seminarium om Finlands och Sveriges gemensamma historia ”Det svenska i Finland och finska i Sverige”. Som talare fungerar Sveriges ambassadör Anders Ahnlid, forskningschef Christer Kuvaja, professor Laura Kolbe och journalist Victoria RixerLadda ned programmet här.

Efter lunchen på egen bekostnad fortsätter programmet med seminariet ”I minoritet med stolthet” kl. 12:45-15:00. Detta seminarium behandlar minoritetskulturer och modersmålets betydelse för den egna identiteten. Som talare märks Dimitri Theslund från Fintiko Romano Forum, Sverigefinska ungdomsförbundets ordförande Ella Turta, ordförande för Sametingets språkråd Neeta Jääskö och ordförande för Finlands somaliska förbund Arsche Said (TBC). Ladda ned programmet här.

Du kan anmäla dig till seminarierna och lunchen (egen bekostnad) här.

Arrangörer: Nätverket Svenska nu och Europeiska kommissionen