Kouluruotsin kahdet kasvot – diskussion på SuomiAreena den 19 juli

Två sidor av skolsvenskan

Kouluruotsin kahdet kasvot – diskussion på SuomiAreena den 19 juli

Diskussionen om skolsvenskan blossar upp i samhället nu och då.  Svenskt språkbad blir allt populärare, men på annat håll vill man dra ner på studierna i svenska. Vad är det fråga om?

Nätverket Svenska nu och Svenska litteratursällskapet i Finland arrangerar en officiell SuomiAreena-diskussion ”Två sidor av skolsvenskan” torsdagen den 19 juli 2018 kl. 14:30-15:30 på stadshusets bakgård i Björneborg. Som talare märks professor Siv Björklund, universitetsforskare, docent Taina Saarinen, Tohmajärvi bildningsdirektör Matias Valoaho och en elev som deltagit i språkbad, koordinator Jessica Santala. Debatten modereras av Kaj KunnasLadda ner programmet här.

Du kan anmäla dig via länken: https://www.lyyti.in/kouluruotsi

Bilden har tagits av Kelly Sikkema.