Västkusten kallar! 10-14.6.2019

Västkusten kallar! 10-14.6.2019

Fortbildningskurs i Göteborg i samarbete med Svensklärarna i Finland rf SRO, Svenska nu och Riksföreningen Sverigekontakt.

Mera information, program och anmälan på SRO:s hemsida.

Vi har vår bas i Göteborg där vi bor centralt på det hemtrevliga hotellet Scandic No25. Västkusten syns starkt i programmet med flera lokala inslag. Deltagarna får en överblick över Göteborg med omnejd genom föreläsningar och besök: vi får till exempel höra om minoritetssatsningen FIN I VÄST och om lärarprogrammet och studier i svenska vid Göteborgs universitet. Vi besöker Kanalhuset där Sisuradio i Västsverige, som är en del av Sveriges Radio, har sin verksamhet tillsammans med Utbildningsradion och SVT. På Göteborgs konstmuseum guidas vi genom svenska och nordiska guldkorn i samlingen. Staden blir också bekant genom en stadsrundtur till fots tillsammans med Erkki Kuronen som vår lokalguide. På onsdag styrs kursen ut till Göteborgs Södra Skärgård där vi får höra om livet i skärgården idag och förr i tiden. Deltagarna får också uppdatera sina Sverigekunskaper genom gedigna föreläsningar av Bo Ralph och Arne Johnsson som handlar om det svenska språket och om den aktuella svenska litteraturen.