Mikä mättää kielten opiskelussa? – diskussion på SuomiAreena 15.7.2019

Mikä mättää kielten opiskelussa? – diskussion på SuomiAreena 15.7.2019

Keskustelussa kielten opiskelusta toistuvat keskustelijoiden traumat kieliopin ja ulkoa opettelun kyllästämästä opetuksesta. Kielitaidon merkitys työelämässä tunnustetaan, mutta silti vieraita kieliä opiskellaan entistä vähemmän. Nyt kielitaitoa pyritään lisäämään mm. opetuksen varhentamisella. Mitä tarkoittaa laadukas varhennettu kieltenopetus? Miten kieliä opetetaan nyt ja tulevaisuudessa? Miksi monipuoliselle kieltenopiskelulle ei ole tilaa? Mitä tapahtuu suomalaisten kielivarannolle? Mitkä ovat työelämän todelliset tarpeet?

Aika: 15.7.2019 klo 16.00 – 17.00
Paikka: Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12, Pori
Järjestäjät: Svenska nu -verkosto, Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry, Lukion kieltenopetuksen valtakunnallinen kehittämishanke LUKKI

SEURAA KESKUSTELUA SUORANA MTV-PALVELUSTA TÄMÄN LINKIN KAUTTA. Keskustelu on katsottavissa linkin kautta tallenteena myös tilaisuuden jälkeen.

OHJELMA (PDF)

16.00 Avaus, puheenjohtaja Sanna Karppanen, SUKOL ry
16.05 Kieltenopetus nyt ja tulevaisuudessa, johtaja Peppi Taalas, Jyväskylän yliopiston Kielikeskus
16.20 Paneelikeskustelu. Keskustelijoina toimivat Peppi Taalas, EK:n koulutusjohtaja Riikka Heikinheimo, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS:n puheenjohtaja Emilie Jäntti, ruotsin ja venäjän lehtori Tiina Salomaa sekä keskustelua juontava Sanna Karppanen
17.00 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa!
Voit ilmoittautua keskusteluun tämän linkin kautta.