Björn Ekstrand

Björn Ekstrand är kursledare på vår populära chokladkurs som han hållit sedan år 2007. Han bor och arbetar i Mariehamn på Åland. För tillfället driver han Ålands Björntjänster Ab som är ett bolag som lagar luncher till vardags och catering av olika slag på beställning.  Han har drivit flera restauranger på Åland (Indigo Restaurang & bar, Umbra Krog & bar samt Jan Karlsgårdens Wärdshus). Björn har varit i branschen sedan första jobbet som diskare 1994. Han har även hunnit göra en kort karriär i Oslo samt flera gästspel i Asien, bl.a. i Bangkok och Manilla. Under chokladkursen får eleverna lära sig om choklad genom att dofta, smaka, tillreda och framförallt tala om choklad på svenska!

 

“Mat är inte bara något man äter och som finns på tallriken, det är även upplevelser i form av dofter, konsistenser och ögonfröjd. Speciellt choklad är något som människan lärt sig att förfina till det yttersta”