Fabula Storytelling

Fabula Storytelling är ett svenskt berättarkompani som arbetar med föreställningar, workshoppar och projekt över hela världen. Svenska nu har samarbetat med berättarkompaniet sedan 2016 då Ida Junker började turnera i skolor runt om i Finland. Ida Junker är sedan 1998 scenberättare med föreställningar för alla åldrar på sin repertoar. Tusentals barn, unga och vuxna har lyssnat på hennes berättarkonst. Hon är också en erfaren berättarpedagog som i 18 år tränat elever, lärare och många andra yrkesgrupper i konsten att framträda med en muntlig historia. 2011 fick hon Mickelpriset för sina insatser med berättande bland unga – projektet Ung Berättarscen försåg Sverige med ett trettiotal nya unga berättare. Under Idas lektioner får eleverna delta i en underhållande och rolig berättarföreställning och ett antal lekfulla övningar.