Därför språk!

Nätverket Svenska nu och Hana Academy arrangerar ett webbinarium för högskole- och universitetsstuderande om språkkunskapers nytta fredagen den 28 april 2023 kl. 13.00-14.30 via Zoom. Under webbinariet får vi höra många inspirerande berättelser om nyttan av att kunna flera språk i arbetslivet, studier och sociala situationer. Våra motiverande talare är:  internationell fotbollsproffs Tinja-Riikka Korpela, advokat Juuso Lumilahti, företagskonsult Aicha Manai och svensklärare och poddare Jenny Sylvin.  Programmet publiceras i april.

Tinja-Riikka Korpela är fotbollsmålvakt i finska damlandslaget och Tottenham Hotspur FC Damer i London. Hon är ursprungligen från Uleåborg och spelat utomlands i 13 år i olika klubbar/seura i Norge, Tyskland, Sverige och England. Tinja-Riikka har spelat i det finska damlandslaget Helmarit sedan 2007 och varit lagkapten sedan 2013.

Juuso Lumilahti är juris magister och arbetar på Hannes Snellman Advokatbyrå i Helsingfors. Juusos modersmål är finska och han började studera svenska på högstadiet. Efter högstadie- och gymnasietiden började Juuso studera sina juridikstudier delvis på svenska – ett beslut som han inte ångrat. När det gäller svenska uppmuntrar Juuso alla att våga gå och använda språket – först känns det ju krångligt men det blir lättare nog!

Aicha Manai är uppvuxen i en trespråkig finsk-tunisisk familj. Manai är utbildad ekonom och företagsrådgivare och har arbetat i flera år med frågor inom entreprenörskap och arbetsliv. Manai anser att flerspråkighet är en enorm rikedom och uppmuntrar alla att studera och använda sig av olika språk modigt, även om de inte tror på sina egna förmågor ännu!

Jenny Sylvin är lärare i kommunikation på modersmålet vid Helsingfors universitets språkcentrum, gör Språkpodden Näst sista ordet för Yle tillsammans med Jens Berg.

Ytterligare information: Programkoordinator Tyra Therman tyra.therman@hanaholmen.fi