Att dela en kaka på Svenska Teatern

Välkommen till Svenska nu-nätverkets programkalender!

Här kan du bekanta dig med när våra artistturnéer, lärarfortbildningar, seminarier och evenemang månadsvis. Vi har vissa artister som besöker skolor enligt önskemål och dem hittar du inte i kalendern.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att dela en kaka på Svenska Teatern

april 24, 2019 @ 3:00 e m - 5:00 e m

ATT DELA EN KAKA på Svenska Teatern

Sex olika stora bitar om rättvisa
Vad är rättvist? Vem avgör vad som är rättvist? Existerar rättvisa?
Dessa frågor har berört mänskligheten sedan urminnes tider och varje individ ställs inför dem genom hela sitt liv.

Christoffer Mellgrens nyskrivna pjäs Att dela en kaka tar åskådarna på en färd där de möter bland annat filosofer, spöken, publikarbetare och teaterhistoriens kändisar Ofelia och Hamlet. Åskådarna får följa med när en fartygsbesättning råkar i sjönöd och ställs inför svåra moraliska val. De tar del av en rättegång och får även bevittna ett försök att uppnå en rättvis fördelning genom The Selfridge-Conway discrete procedure for envy free cake cutting for three partners-metoden.

Föreställningen har ett integrerat publikarbete i vilket publiken själv får ta ställning till frågor om rättvisa. Hur skulle du handla om du var Hamlet eller om du måste göra något fruktansvärt för att överleva? Hur ska en kaka delas så att det blir rättvist?

Föreställningen erbjuds åt skolor i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla i våren 2019 med hjälp av Kulturturen. Kulturturen är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i huvudstadsregionen åren 2019-2021. I satsningen ingår även lärarfortbildning, naturskoldagar och nordisk matkultur. Vi rekommenderar pjäsen för åk 7-9 och gymnasiet. Boka här

Detaljer

Datum:
april 24, 2019
Tid:
3:00 e m - 5:00 e m

Plats

Svenska Teatern
Norra Esplanaden 2
Helsingfors, Finland
+ Google Map