Journalistbesök med Erkki Kuronen i Tammerforsområdet

Välkommen till Svenska nu-nätverkets programkalender!

Här kan du bekanta dig med när våra artistturnéer, lärarfortbildningar, seminarier och evenemang månadsvis. Vi har vissa artister som besöker skolor enligt önskemål och dem hittar du inte i kalendern.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Journalistbesök med Erkki Kuronen i Tammerforsområdet

november 13, 2018 @ 8:00 f m - november 16, 2018 @ 5:00 e m

Erkki Kuronen

Erkki föreläser om samhällsfrågor och vetenskapliga upptäckter till populärkulturella fenomen. Han bjuder på en lektion som på ett underhållande och uppsluppet sätt sammanför alla delar av hans egna intresseområden med hjälp av ett digert bild- och ljudmaterial.

Geografiska och historiska småfakta om Sverige blandas med Pippi Långstrump, Blondinbella, Pewdiepie och Swedish House Mafia. Självklart tar vi även en titt på diverse svenska varumärken och reklamkampanjer. Erkki har även kört ett lite mer faktabaserat program för lärare och vid behov anpassar han sig enligt era önskemål.

 

Radioprogramledare och grafisk formgivare

Erkki Kuronen är en grafisk formgivare från Göteborg. Han är född i Villmanstrand, men flyttade som femåring med sin familj till Göteborgsförorten Bergsjön där han växte upp. Vid sidan av designandet är Erkki även illustratör och skribent, bland annat för den tvåspråkiga kulturtidskriften Sheriffi. Erkkis huvudsyssla är radioprogramledare för programmet Popula som sänds i Sveriges Radio P4. Han har även andra programledaruppdrag och har bl.a. fungerat som konferencier under svenskt statsbesök i Villmanstrand i mars 2015.

 

Årskurs: åk 7-9 och gymnasium
Tid: 45-60 minuter
Lokal: ett klassrum/ett auditorium med dator, projektor och filmduk
Gruppstorlek: enligt önskemål (20-30 elever/grupp eller en storsamling)

Turnètider hösten 2019:
v.45 (4-8.11.2019) Tammerforsområdet

Detaljer

Börjar:
november 13, 2018 @ 8:00 f m
Slutar:
november 16, 2018 @ 5:00 e m
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,