Månadens nordiska film på Hanaholmen: Krig

Välkommen till Svenska nu-nätverkets programkalender!

Här kan du bekanta dig med när våra artistturnéer, lärarfortbildningar, seminarier och evenemang månadsvis. Vi har vissa artister som besöker skolor enligt önskemål och dem hittar du inte i kalendern.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Månadens nordiska film på Hanaholmen: Krig

oktober 1, 2018 @ 6:00 e m - 7:30 e m

Krig
Goran Kapetanović, Sverige (2017), 80 min, F12
Språk: svenska, textad till finska

Den introverte Malte älskar strategispel och krigshistoria. På det nya bostadsområdet hamnar han mitt i en maktkamp, och plötsligt blir hans kunskaper efterfrågade. Kommer leken att gå för långt eller är det möjligt att stifta fred mellan motparterna?

Det är enkelt att hetsa till konflikter, men skulle det kanske vara en betydelsefullare om än mer utmanande uppgift att skapa fred? Den här frågan måste grannskapens nya pojke Malte brottas med när han råkar bli inblandad i gårdens gängkrig och blir rent av en heroisk figur på grund av sitt sinne för strategi. Filmen utformar sig till en finstämd studie av att använda makt och lösa en konflikt. Samtidigt funderar man på den grundläggande frågan om väsendet av det goda och onda samt på hur oenighet så småningom kan få vanliga människor att göra oförväntade lösningar. Maktspelet får oss att fundera och fungerar utmärkt som samtalsöppning till de akuta frågorna i världspolitiken.

Filmen visas i samarbete med Espoo Ciné-filmfestival.

Boka biljetter för skolgrupper HÄR>>.
Skolvkoten är avsedd för finskspråkiga skolor.

Om du vill boka biljetter för dig privat kan du göra det via Hanaholmen webbplats.

Detaljer

Datum:
oktober 1, 2018
Tid:
6:00 e m - 7:30 e m
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , ,
Webbplats:
https://www.lyyti.fi/reg/skolgrupper_krig