Workshop i muntligt berättande med Fabula i Björneborg

Välkommen till Svenska nu-nätverkets programkalender!

Här kan du bekanta dig med när våra artistturnéer, lärarfortbildningar, seminarier och evenemang månadsvis. Vi har vissa artister som besöker skolor enligt önskemål och dem hittar du inte i kalendern.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop i muntligt berättande med Fabula i Björneborg

december 9 - december 11

Storytelling med Fabula

Workshop i muntligt berättande med Fabula

Under en lektion får klassen en underhållande och rolig berättarföreställning och ett antal lekfulla övningar, då de själva får träna att berätta. Eleverna arbetar enbart med muntlighet, inte med skrivande. Berättelsen blir till en ”inre film” och det är den man berättar vidare. Man arbetar två och två, och var och en får fritt återge en berättelse på sitt personliga vis.

Ida Junker är sedan 1998 scenberättare med föreställningar för alla åldrar på sin repertoar. Tusentals barn, unga och vuxna har lyssnat på hennes berättarkonst. Hon är också en erfaren berättarpedagog som i 18 år tränat elever, lärare och många andra yrkesgrupper i konsten att framträda med en muntlig historia. 2011 fick hon Mickelpriset för sina insatser med berättande bland unga – projektet Ung Berättarscen försåg Sverige med ett trettiotal nya unga berättare.

Fabula Storytelling www.storytelling.se är ett svenskt berättarkompani som arbetar med föreställningar, workshoppar och projekt över hela världen.

Årskurs: gymnasium
Tid: 
45-74 min
Lokal: flexibelt, t.ex. ett vanligt klassrum
Gruppstorlek: 
max 30 elever/workshop

 

Turnétid hösten 2019:
v.50 (9-11.12.2019) Björneborg

 

BOKA HÄR

Detaljer

Börjar:
december 9
Slutar:
december 11
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,