Semineriet ”Kunskapsarbete och en föränderlig arbetsmarknad” på Hanaholmen i Esbo

Välkommen till Svenska nu-nätverkets programkalender!

Här kan du bekanta dig med när våra artistturnéer, lärarfortbildningar, seminarier och evenemang månadsvis. Vi har vissa artister som besöker skolor enligt önskemål och dem hittar du inte i kalendern.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Semineriet ”Kunskapsarbete och en föränderlig arbetsmarknad” på Hanaholmen i Esbo

oktober 12, 2018 @ 9:00 f m - 12:00 e m

Kunskapsarbete och en föränderlig arbetsmarknad

Nätverket Svenska nu och Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland arrangerar seminariet ”Kunskapsarbete och en föränderlig arbetsmarknad” på Hanaholmen i Esbo. Syftet med seminariet är att belysa hur digitaliseringen förändrar arbetsmarknaden i Finland och Sverige. Hur förändras kunskapsarbetet och arbetsbilden? Vad förutsätter det av arbetstagaren för att hen ska kunna upprätthålla sitt kunnande? Hur väl klarar yrkesutbildningen att förbereda unga för arbetsmarknaden? Blir arbetsmarknaderna ännu mera könssegregerade när jobb försvinner och nya skapas, och vad kan man göra åt det? Vilken betydelse har språkkunskaper för företagens konkurrenskraft?

Ledande sakkunnig på Ingengörsförbundet Jenni Karjalainen fungerar som moderator för evenemanget. Vi erbjuder tolkning svenska-finska-svenska.

Ladda ned programmet här.

Anmälningen sker via länken nedan (knappen ”Anmäl dig”).

Detaljer

Datum:
oktober 12, 2018
Tid:
9:00 f m - 12:00 e m
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,
Webbplats:
https://www.lyyti.in/kunskapsarbete2018