Sverigepaket

Nätverket Svenska nu och Sverigekontakt i Finland arrangerar årligen en informationsdag om Sverige för finländska högskolestuderande i huvudstadsregionen.

Sverigepaket 2021

Sverigepaket 2021 – Arbete och yrken i förändring

 

Temat för Sverigepaket 2021 var “Arbete och yrken i förändring”. Som talare i evenemanget medverkade Tobias Porserud, direktör för AppJobs institutet, och Marie Nordström, studie- och karriärvägledare på Stockholms universitet. 

Uppgifter

Sverigepaket 2020

Sverigepaket 2020 – en klimatsmart framtid
 

Det övergripande temat för Sverigepaket 2020 var klimatsmart framtid. VD Maria Wetterstrand, marknadsföringskonsult Jennifer Sandström och företagare och influencer Cecilia Lassfolk behandlar ämnet ur olika perspektiv.

Sverigepaket 2019

 

Intervju med författaren Victoria Rixer

 

Jasmin Lindberg intervjuar författaren Victoria Rixer om boken “Kriget, pappa : ett tillförlitligt sifferminne”.

 

Sverigepaket 2018

Det övergripande temat för Sverigepaket år 2018 var hur man skapar en berättelse inom film, marknadsföring och kommunikation. Under dagen diskuterade professor Maaret Koskinen, direktör Maria Wetterstrand och influencern Jakob Andersson årets tema. Anförandena samt en debatt hittar ni nedan i videoformat.

 

Det finns innehållsfrågor och diskussionsuppgifter till varje anförande. Uppgifterna lämpar sig för undervisningen i högskolan och gymnasiet.

Jakob Andersson: Hur skapa en livsberättelse som folk vill följa?


Jakob Andersson arbetar som influencer och driver bland annat sin egen YouTube-kanal. På videon berättar han om hur han kan påverka andra på sociala medier.

 

Maria Wetterstrand: Hur använder sig organisationer och företag av berättelser?


Maria Wetterstrand är tidigare språkrör för Miljöpartiet och arbetar numera som direktör för Miltton Purpose. Wetterstrand berättar om hur Miljöpartiet jobbade med sin berättelse och vilken betydelse berättelser har för företag.

 

Maaret Koskinen: Berättande inom film

 

Med hänvisningar till Ingmar Bergmans verk berättar professor i filmvetenskap vid Stockholms universitet Maaret Koskinen hur man skapar en berättelse inom filmkonsten.

 

Debatt

 

I debatten berördes allt från sociala medier och hatpost till utmaningar i arbetet och vem som är Finlands Ingmar Bergman. Professor Maaret Koskinen, direktör Maria Wetterstrand och influencern Jakob Andersson debatterar.

Pallo Copy 2Created with Sketch.
Pallo Copy 2Created with Sketch.