Podcast

Kieli keskellä munnen

Kielikokemuksia, kommelluksia  ja tarinoita elämästä Suomessa ja Ruotsissa. Äänessä uumajalais-kuopiolainen runoilija Solja Krapu-Kallio ja helsinkiläinen kielen moniottelija Henrik Huldén. En finskspråkig podcast om språk och grannländer. Podcast, josta saa enemmän irti kun uskaltaa ymmärtää vähän ruotsia.

Produktion/tuotanto Hanaholmen/Svenska nu.

Kuuntele podcastia

Jakso 2: Satumaa ja suomihulluus

”Minulle avautui ihan uusi maailma”

Uumajalainen Lovisa Jakobsson on ainutlaatuinen ruotsalainen. Ilman kytköksiä Suomen suuntaan hän lukioikäisenä hullaantui Suomeen ja suomen kieleen sekä aloitti suomen kielen opinnot. Tänään Lovisa on kaksikielinen ja toimii sekä kääntäjänä että suomenkielisen Nitro Boys-yhtyeen laulusolistina. Lovisaa jututtavat Solja Krapu-Kallio ja Henrik Huldén.

Jakso 1: Minttu Mustakallio heittäytyy

Pidetty esiintyjä Minttu Mustakallio ei pienestä hätkähdä. Yksikielisessä Ylivieskassa kasvanut tyttö löysi uuden kielitodellisuuden muuttaessaan Helsinkiin. Monipuolinen näyttelijä on äskettäin uskaltautunut ruotsinkielisen vakavan näytelmän päärooliin. Lilla Teaternin lavalla Män kan inte våldtas (Miestä ei voi raiskata) Mintun hahmo elää ruotsiksi, mikä on vaatinut suomenkieliseltä näyttelijältä sekä rohkeutta että työtä. Solja Krapu-Kallio ja Henrik Huldénin podcastissa Minttu kertoo työstään ja itsestään.