Nyttigt och gott från Norden med Ungmartha

Anna-Karin Mellblom håller workshopen Nyttigt och gott från Norden. Hon är hemma från Skåne i Sverige där hennes intresse för mat och matlagning väcktes redan i ung ålder. Till utbildning är hon kock och kostrådgivare. Idag bor hon i Finland och jobbar för Ungmartha.

 

Anna-Karin börjar workshopen med att berätta lite om sig själv och sin bakgrund.  Hon presenterar olika nordiska råvaror och berättar åt eleverna varför de är bra för kroppen. Tillsammans med Anna-Karin får eleverna tala, fråga och leka gissningslekar om nordisk matkultur – allt på svenska så klart! Under lektionen får eleverna också laga nyttiga och goda mellanmål med ingredienser från hela Norden.

 

Förhandsuppgifter: 

Anna-Karins recept i Kocka på svenska-receptboken

 

Årskurs: lämplig för åk 7–9
Tid: 60-75 min
Lokal: Det går bra att hålla kursen i ett vanligt klassrum med lavoar.
Gruppstorlek: max 25 elever/grupp.

Meddela gärna i förväg om eventuella specialdieter eller allergier.

 

Turnétider våren 2020:
vecka 11 (9-13.3.2020) i huvudstadsregionen.

vecka 17 (20-24.4.2020) i huvudstadsregionen.

 

Alla vårens turnéer inhiberade på grund av coronaepidemin. Läs mer här

 

Nyttigt och gott från Norden med Ungmartha är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla) åren 2019-2021. I satsningen ingår också kulturprogram och naturskoldagar för elever samt lärarfortbildningar.