Sailor och Pekka – en hyllning till vardagligheten

Teater Viirus turnerar med musikföreställningen Sailor och Pekka – en hyllning till vardagligheten. Föreställningen handlar om hunden Pekka och hans vän, sjömannen Sailor. Föreställningen är baserad på Jockum Nordströms prisbelönta barnböcker där Nordström genom humor beskriver invånarnas vardag i en liten vacker förort. Där spelar man på lotto, hjälper vännen med att tapetsera och reparerar bilen. Någonstans mellan de här vardagliga sysslorna kan man förnimma samhällets sorglighet och en känsla av myteri. Föreställningen är på svenska.

 

Årskurs: 1-4
Tid: ca 1 h
Lokal: Föreställningen kräver ett utrymme för uppträdandet som är ca 4 meter brett och 5 meter djupt med plats för publiken (jumpasalens golv lämpar sig utmärkt). Uppträdandet får gärna ske på samma höjd som publiken så gärna inte en scen. Föreställningen kräver också el.  Uppbyggandet av scenografin kräver 2 h och nedmonteringen 1 h.

Gruppstorlek: ca 80 åskådare

 

Turné vecka 17 i Tammerfors:

Onsdagen den 22.4 kl. 13.

Torsdagen den 23.4 kl. 10 och 13.

Fredagen den 24.4 kl. 10 och 13.

 

Vänligen observera att man inte kan boka en föreställning på torsdag och fredag utan båda föreställningarna skall bokas till samma skola.

 

Alla vårens turnéer inhiberade på grund av coronaepidemin. Läs mer här