Simon Zion- med musiken som språk

Simon Zion

Simon Zion är musiker, låtskrivare och producent. Han kommer från en tvåspråkig familj i Finland, där de talat både finska och svenska hemma. Nu är han bosatt i Stockholm, men han har även bott i USA. Simon deltog i Sveriges Idol-talangtävling år 2015.

Simon berättar om sin väg till musikbranschen och om hur han vågat kasta sig ut i branschen och tagit vara på de chanser och tillfällen som givits. Eleverna får höra om hur hans arbete kan se ut i vardagen, med till exempel spelningar, låtskriveri, samarbeten, marknadsföring och kontakter med skivbolag. Simon delar även med sig om hur en ny låt blir till, från improvisation till färdig produkt. Simon uppmuntrar eleverna till att våga använda sin röst/instrument för att uttrycka sin åsikt och berättar för eleverna vilken nytta han haft av sina språkkunskaper.

Under lektionen får eleverna tillsammans kommunicera på svenska med musiken som kommunikationsmedel. Eleverna får till exempel komma med förslag på svensk musik eller artister de gillar som de sedan tillsammans lyssnar på – vad säger musiken, texten, produktion osv? Under lektionen får eleverna också öva sig på att hitta på korta fraser och ord på svenska genom några enkla improvisationsövningar.

 

Årskurs: åk 9 och gymnasium
Tid: ca 60 minuter
Lokal: ett klassrum med dator, högtalare, projektor och filmduk.
Gruppstorlek: enligt önskemål (helst 20-30 elever/grupp)

 

Turnétider våren 2020:
v. 17
(22-24 april) i Tammerfors med omnejd

 

Alla vårens turnéer inhiberade på grund av coronaepidemin. Läs mer här