Utställning: Svenska tiden i Finland

Svenska tiden i Finland

Boka utställningen Svenska tiden i Finland till skolan!

 

Utställningen är flyttbar och kan beställas till skolor eller bibliotek där den hängs upp på väggen. Utlåningstiden är två veckor åt gången. Svenska nu sköter om transporten. Till utställningen finns det även läromaterial både på svenska och finska. Det svenska läromaterialet hittar ni här.>>

Det finska läromaterialet hittar ni här.>>

 

Utställningen berättar med bilder och korta texter om Finland under den tid som landet utgjorde den östra delen av svenska riket. Det rika kulturarvet från svenska tiden påverkar det finska samhället även idag. Pedagogiskt material till utställningen passar för historie- och språkundervisningen samt informationssökning och kan användas på olika undervisningsnivåer. Utställningen är producerad av Historiska bilder rf.

 

Utställningen består av två dukar i storlek 7 m x 1,5 m. Utställningen kan hängas på väggen antingen med buntband (kommer med utställningen), genom hålen som finns i dukarna eller genom att spika t.ex. Dyckert-spikar  genom hålen.

 

OBS! Hanaholmen är stängd på grund av coronaepidemin våren 2020 och därför kan vi för tillfället inte låna ut våra utställningar. Läs mer här.