Gör din egen Ålandsmacka med Viktor Eriksson i Björneborgsregionen

Gör din egen Ålandsmacka med Viktor Eriksson i Björneborgsregionen

När:
Vecka 46

Årskurs:
Högstadiet, Gymnasiet, Högskolan

Rekommenderas för: högstadiet, åk 7-9

Tid:
45-75min

Lokal:
i klassrummet

Gruppstorlek:
Max 25-30 elever

Turnétider:

Vecka 46 (15-17.11.2022)

Instruktioner för bokning

Koordinera gärna besöket med dina kolleger på skolan.
Gör din egen Ålandsmacka och bekanta er med Åländska råvaror och mattraditioner tillsammans med Viktor!

“Lär känna åländsk mat och specialiteter genom att tillreda smörgåsar!”

Viktor visar och berättar om åländsk matkultur och har med sig lokala råvaror som eleverna får smaka på och plocka ihop egna små smörgåsar av.

På så vis får de en bild av vad som ätits i skärgården både förr och nu.”

Viktor har jobbat som kock i över halva sitt liv varav tio år på den speciella turistanläggningen Silverskär. Blev utnämnd till Ålands matambassadör 2018, har många år varit engagerad i ny nordisk mat och driver flera olika projekt relaterat till mat och råvaror.

 

Ålands självstyrelse fyller 100 år och det firas stort under året 2021-2022. Vi vill uppmärksamma jubileumsafirandet genom att erbjuda elever möjlighet att bekanta sig närmare med Åland.

Inför besöket:
Bekanta er närmare med Åland med hjälp av vårt läromaterial Åland i sikte.

Titta på videon Livet på landet. Besvara/Fundera på följande frågor på basis av videon:

  • Vilka lantbruksprodukter är vanliga på Åland?
  • Varför finns det så många potatisodlare på Åland?
  • Vad händer med ålänska päron och äpplen?

Observera att turnéerna arrangeras ifall epidemiläget tillåter det. Vi följer aktivt med utvecklingen av situationen med coronaviruset och följer finska regeringens restriktioner och myndigheternas rekommendationer.