Låna en nordbo

Låna en nordbo

När:
Hösten 2021

Årskurs:
åk 7-9, gymnasium

Obs!

Anmälan är öppen tills programmet är fulltecknat.
För mera information, kontakta henrik.marstrander@nordiskkulturkontakt.org

Nordisk kulturkontakt erbjuder i samarbete med Nätverket Svenska nu nordiska skolbesök på gymnasier och högstadier i hela lander. På grund av coronaläget erbjuder vi nu också digitala skolbesök. Vi planerar besöken i samråd med skolorna så att vi kan ta hänsyn till gällande direktiv för att undvika smittorisk. Besöken är gratis för skolorna, och dagar och tider fastställs i samråd med läraren.

 

FÖR HÖGSTADIER OCH GYMNASIER

Låna en nordbo – skolbesök

Nordisk kulturkontakt erbjuder i samarbete med Nätverket Svenska nu gratis skolbesök av en person som är uppvuxen i ett av våra nordiska grannländer och talar svenska, norska, danska eller isländska. Gästen berättar om sitt land och presenterar någonting på förståelig skandinaviska, så att eleverna får direktkontakt med en invånare från ett annat nordiskt land. Temat är ofta kulturellt och bjuder in till diskussion med eleverna.

 

Gästen hinner med upp till fem skolklasser under en besöksdag. Om programmet blir fulltecknat prioriterar vi besök utanför huvudstadsregionen. Dagar och tider avtalas med kontaktläraren när anmälningstiden har gått ut.