Låna en nordbo

Låna en nordbo

När:
Hösten 2022

Årskurs:
Högstadiet, Gymnasiet

Turnétider:

Beställ en hel dag med 3-5 timmar (45-90 minuter per timme).


För mera information, kontakta henrik.marstrander@nordiskkulturkontakt.org

 

Låna en nordbo – skolbesök

Nordisk kulturkontakt erbjuder i samarbete med Nätverket Svenska nu nordiska skolbesök på gymnasier och högstadier i hela landet. Gästen berättar om sitt land och presenterar någonting på förståelig skandinaviska, så att eleverna får direktkontakt med en invånare från ett annat nordiskt land. Temat är ofta kulturellt och bjuder in till diskussion med eleverna. Nordisk kulturkontakt erbjuder en person som är uppvuxen i ett av våra nordiska grannländer och talar svenska, norska, danska eller isländska.

 

 

Besöken är gratis för skolorna

Gästen hinner med upp till fem skolklasser under en besöksdag. Om programmet blir fulltecknat prioriterar vi besök utanför huvudstadsregionen. Dagar och tider avtalas med kontaktläraren när anmälningstiden har gått ut.

Längden på ett fysiskt besök är 45 min, och de digitala lektionerna är c:a 30 min. Varje skola får erbjudande om fem digitala lektioner fördelat på en eller flera dagar. Dagsprogrammet sätts upp i samråd med Nordisk kulturkontakt. Vi föredrar att skolan vid fysiska besök bokar in åtminstone tre lektioner i olika klasser eller i närliggande skolor.

 

Här kan ni läsa mera om programmet och lämna in en bokning.