Lill-Zlatan och morbror raring och Comedy Queen på Orion

Lill-Zlatan och morbror raring och Comedy Queen på Orion

När:
7.5.2024

Årskurs:
Lågstadiet

Årskurs:
åk 1-6

Turnétider:

Ti 7.5 kl. 9:30 Lill-Zlatan och morbror raring

Ti 7.5 kl. 11:30 Comedy Queen

Kultur på svenska i Helsingfors 2024

Svenska nu erbjuder elever i finska skolor och språkbadselever i Helsingfors på gratis kulturbesök. Läs mera om filmerna nedan och boka platser via vår bokningsblankett!

Kultur på svenska i Helsingfors är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i Helsingfors år 2024. Vid frågor kontakta programkoordinator Tyra Therman (tyra.therman@hanaholmen.fi)

Observera att det finns ett begränsat antal platser till filmvisningarna.

Lill-Zlatan och morbror raring

Tisdag 7.5 kl. 9:30

Orion, Eriksgatan 15

 

Sverige 2022

regi: Christian Lo

Språk: Svenska, finsk textning

längd 81 min

Tillåten

 

 

Ella gillar att spela fotboll. Hon gillar också morbror Tommy. Han är den enda människan hon passar ihop med och de tycker lika om allt. Ella, eller Lill-Zlatan, som hon också kallas, tjatar om att få bo en vecka hos Tommy när hennes föräldrar ska resa bort. Hon ser framför sig en riktig drömvecka då de hittar på allt möjligt skojigt på tumanhand. Drömmen går snabbt i kras då Tommys nya pojkvän Steve knackar på dörren. Svartsjukan är ett faktum – Ella gör sitt allt för att bli av med Steve och vinna tillbaka sin bästa vän. I sin kamp får hon oväntad hjälp av Otto, en klasskamrat som innerligt hoppas på att också han en vacker dag skulle få en alldeles egen bästa vän. Lill-Zlatan och morbror Raring är en svensk familjefilm, som baserar sig på Pija Lindenbaums älskade bilderbok med samma namn.

Comedy Queen

Tisdag 7.5 kl. 11:30

Orion, Eriksgatan 15

Sverige 2022

regi: Sanna Lenken

Språk: Svenska, finsk textning

längd 89 min

Rekommenderas för åk 5-6

Sasha ska precis fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt bli en comedy queen.