Nyttigt och gott från Norden med Ungmartha i huvudstadsregionen

Nyttigt och gott från Norden med Ungmartha i huvudstadsregionen

När:
Vecka 44 och 46

Årskurs:
lämplig för åk 7–9

Tid:
60-75 min

Lokal:
Vanligt klassrum med lavoar.

Gruppstorlek:
max 25 elever/grupp.

Turnétider:

1-5 november och 15-19 november

OBS!

Meddela gärna i förväg om eventuella specialdieter eller allergier.

Anna-Karin Mellblom håller workshopen Nyttigt och gott från Norden. Hon är hemma från Skåne i Sverige där hennes intresse för mat och matlagning väcktes redan i ung ålder. Till utbildning är hon kock och kostrådgivare. Idag bor hon i Finland och jobbar för Ungmartha.

 

Anna-Karin börjar workshopen med att berätta lite om sig själv och sin bakgrund.  Hon presenterar olika nordiska råvaror och berättar åt eleverna varför de är bra för kroppen. Tillsammans med Anna-Karin får eleverna tala, fråga och leka gissningslekar om nordisk matkultur – allt på svenska så klart! Under lektionen får eleverna också laga nyttiga och goda mellanmål med ingredienser från hela Norden.

 

Förhandsuppgifter: 

Anna-Karins recept i Kocka på svenska-receptboken

 

Nyttigt och gott från Norden med Ungmartha är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla) åren 2019-2021. I satsningen ingår också kulturprogram och naturskoldagar för elever samt lärarfortbildningar.