Svenska teatern: Ronja Rövardotter

Svenska teatern: Ronja Rövardotter

När:
13.12.2023

Årskurs:
Gymnasiet

Årskurs:
Gymnasiet

Tid:
ca 2,5h

Lokal:
Svenska Teatern, Norra esplanaden 2

Gruppstorlek:
200 elever

Turnétider:

kl 18:30

Kultur på svenska i Helsingfors 2023

Svenska nu erbjuder elever i finska skolor och språkbadselever i Helsingfors på gratis kulturbesök. Läs om föreställningarna och guidningarna nedan och boka platser via vår bokningsblankett!

Kultur på svenska i Helsingfors är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i Helsingfors år 2023. Vid frågor kontakta programkoordinator Tyra Therman (tyra.therman@hanaholmen.fi).

Observera att det finns ett begränsat antal platser till föreställningar/verkstäder.

 

Vi vill erbjuda möjligast många skolor möjligheten att delta i vår verksamhet. Därmed förbehåller vi oss rätten att göra ändringar i bokningarna.

Ronja Rövardotter

Ett storslaget äventyr om kampen för fred och rättvisa

 

Astrid Lindgrens älskade berättelse Ronja Rövardotter har trollbundit små och stora i flera generationer. Nu presenterar vi den odödliga klassikern, då regissören David Sandqvist blåser liv i Mattisskogen med Antonia Atarah som den tuffa rövardottern.

 

Svenska Teaterns storsatsning bjuder på ett spännande fantasiäventyr med element av nycirkus, dockteater och mäktiga musikinslag. Ronja Rövardotter är en fängslande historia om att hitta sin egen väg i livet men handlar också om en tonårings energiska kamp för fred och rättvisa. Den nya iscensättningen speglar vår samtid men är framför allt ett storslaget äventyr där ingen är för gammal för att känna igen sig och ryckas med!

 

Ronja Rövardotter görs i samarbete med Cirko – Centrumet för Nycirkus

 

Handlingen

 

En stormig natt då åskan härjar föds Ronja Rövardotter, arvinge till den mäktigaste  rövarhövdingen i alla berg och skogar. Elva år senare är hon självständig nog att skickas ut i Mattisskogen för att lära känna farorna som lurar där. Hon möter skogens vidunderliga väsen – vildvittror, grådvärgar och rumpnissar och hänförs av sin nyvunna frihet. Men vad händer då Ronja får veta vad en rövarhövding egentligen gör och varifrån alla rövarbyten kommer?