Teater Taimine: Tie your Camel i axeln Över-Torneå, Torneå, Kemi, Ranua, Posio, Tervola och Kuusamo

Teater Taimine: Tie your Camel i axeln Över-Torneå, Torneå, Kemi, Ranua, Posio, Tervola och Kuusamo

När:
Vecka 47

Årskurs:
åk 7-9 och gymnasiet

Tid:
föreställning 40 min, byggtid 45 min, nedmontering 20 min

Lokal:
gymnastiksal eller liknande

Gruppstorlek:
Teater Taimine spelar under normala förhållanden för max 300 personer/föreställning, men vi önskar att ni beaktar säkerhetsavstånden mellan grupperna

Turnétider:

Vecka 47 i Axeln Över-Torneå, Torneå, Kemi, Ranua, Posio, Tervola, Kuusamo

Bokningsanvisningar:

Förfrågningar riktas direkt till Teater Taimine.
Läs mer på www.taimine.fi
info@taimine.fi

En komedi om att bli vuxen och ta ansvar!

 

Teater Taimine har stormat genom Finlands historia i relation till finlandssvensk identitet med Piece of Cake och ruskat om ungdomar med att i klarspråk diskutera sex kontra porr i True Love Sucks. Nu är det dags för trilogins sista del Tie Your Camel!

 

Tie Your Camel är en föreställning om att bli vuxen och hur man redan som väldigt ung ska kunna välja bland ett oändligt antal framtidsmöjligheter; hur vet man vad som är rätt? Föreställningen tar också ett fast tag i främlingsfientlighet och oförmågan att med värme se på medmänniskor som positiva tillgångar. Låt oss inte stå i en fördummad skräck inför allt som är annorlunda.

 

Tie Your Camel är en komedi där vi bland annat träffar veliga föräldrar och vältaliga blöjbarn, några stenåldersstoffiler, en arg Rödluva samt Bjöna och Jacke, såklart. Föreställningen är tvåspråkig (svenska/finska).

 

I alla roller: Mikael Strömberg och CG Wentzel
Regi och text: Tove Appelgren

 

OBS! Alla elever i åk 7-9 och gymnasiet kan se föreställningen. Finskan och svenskan i pjäsen stöder varandra, och det är lätt att följa med även om elevernas kunskaper i svenska är lite svagare. Vi hoppas att så många elever som möjligt får se föreställningen.

Teater Taimine spelar under normala förhållanden för max 300 personer/föreställning, men vi önskar att ni beaktar säkerhetsavstånden mellan grupperna. Det är även viktigt att skolan försäkrar handhygien för publiken. och