Teater Taimine: Lyckomanifestet i Kuopio

Teater Taimine: Lyckomanifestet i Kuopio

När:
Vecka 18/2022

Årskurs:
åk 7-9 och gymnasiet

Tid:
föreställning 40 min, byggtid 45 min, nedmontering 20 min

Lokal:
gymnastiksal eller liknande

Gruppstorlek:
Teater Taimine spelar under normala förhållanden för max 300 personer/föreställning, men vi önskar att ni beaktar säkerhetsavstånden mellan grupperna

Turnétider:

Vecka 18 (2-6.5.2022) i Kuopio med omnejd

Bokningsanvisningar:

Förfrågningar riktas direkt till Teater Taimine.
Läs mer på www.taimine.fi
info@taimine.fi

Lyckomanifestet behandlar prestationskrav, lycka och framgång.

 

”Hell no, we won’t go!”

 

Hannes Strömberg är bäst på ishockey. Hans farsa var proffs och nu borde han också bli det. Men vill Hannes egentligen spela hockey och orkar han längre med allas förväntningar? När Hannes krockar ihop med sin supersmarta klasskompis Emmi inser de snabbt att de har något gemensamt. Båda är trötta på stressen och pressen, att klara sig bäst, att vara perfekt. Det finns bara en lösning, de måste protestera!

Teater Taimines pjäs Lyckomanifestet är en liten berättelse som ställer stora frågor: Hur vill vi leva? Hur blir vi lyckliga? Och vem bestämmer vad framgång är?

 

Tilläggsmaterial för att bearbeta föreställningen och dess teman ingår.
Föreställningen är tvåspråkig (svenska/finska).

 

I alla roller: Mikael Strömberg och Jonna Nyman
Regi: Oskar Silén
Text: Madicken Malm

 

OBS! Alla elever i åk 7-9 och gymnasiet kan se föreställningen. Finskan och svenskan i pjäsen stöder varandra, och det är lätt att följa med även om elevernas kunskaper i svenska är lite svagare. Vi hoppas att så många elever som möjligt får se föreställningen.

Teater Taimine spelar under normala förhållanden för max 300 personer/föreställning, men vi önskar att ni beaktar säkerhetsavstånden mellan grupperna. Det är även viktigt att skolan försäkrar handhygien för publiken.

LM3
LM1